Head Made Architecture a obținut Premiul III la concursul de soluții pentru modernizarea și reabilitarea zonei centrale a municipiului Câmpina. Concursul a fost organizat de către Primăria Municipiului Câmpina împreuna cu Ordinul Arhitecților din România.
Conceptul general al soluției se bazează pe dorința de a crea un SPAȚIU URBAN CONTEMPORAN în care să transpară VALORILE TRECUTULUI.
Delimitările vechilor parcele și clădirile de odinioară sunt readuse la lumină prin intermediul pavimentului, exact pe traseul vechii Străzi Principale, prin preluarea ridicărilor topografice și interpretarea fotografiilor de arhivă. Oricine traversează zona va putea să înțeleagă și să recreeze dimensiunea vechiului centru. Astfel, promenada Străzii Vechi, cum am denumit-o, va aduce în prezent memoria Străzii Principale, “a caselor de odinioară” și a plimbărilor agale de Duminică. Mai mult, piatra comemorativă din dreptul Poștei își va găsi acum sensul deplin prin identificarea exactă a locului construcției, de care amintește înfloritorul trecut comercial al orașului, trecut comercial care se dorește acum reînviat prin crearea PIEȚEI NEGUSTORI – loc care sa dea prilejul organizării de târguri de produse și meșteșuguri locale, a târgului de Crăciun sau a altor evenimente.
SPAȚIUL URBAN CONTEMPORAN propus este structurat ca o stradă centrală – pietonalul Carol I – care leagă trei spatii urbane importante, așezate într-un crescendo de scara urbana: piațeta “LA FÂNTÂNA” din dreptul străzii Mihail Kogălniceanu, PIAȚA BRADULUI și ARENA URBANĂ, punctul culminant al pietonalului. Astfel, ARENA este gândită ca un spațiu public multifuncțional: spațiu de odihnă informal, loc de joacă pentru copii, loc de întâlnire pentru tineri, loc de repaos pentru vârstnici. ARENA va putea găzdui scena pentru spectacole, concerte și evenimente, va putea fi platformă pentru festivaluri, iar pe timp de iarnă zona centrală este concepută pentru a fi folosită ca PATINOAR. Poziționată în zona cea mai înaltă a pietonalului, oferind o vedere asupra întregului centru amenajat, ARENA URBANA va dialoga cu doua zone dedicate figurilor marcante ale lui Nicolae Grigorescu și Bogdan Petriceicu Hașdeu, fiecare dintre ei cu un spațiu amenajat adiacent Bulevardului Culturii.
PIAȚA BRADULUI are ca element special un mic amfiteatru pentru scurte spectacole urbane și este locul dedicat serbărilor de Crăciun și, evident, locul BRADULUI – un foarte frumos exemplar existent, care va fi împodobit an de an.